Lounea on aloittanut valokuidun myynnin Joensuussa

Lounea on aloittanut valokuituliittymien myynnin Joensuussa. Toteutettavat alueet valitaan asiakkaiden kiinnostuksen mukaan ja tavoitteena on käynnistää rakentaminen vuoden 2023 aikana.

- Valokuitu tuo koteihin tiedonsiirtokyvyltään ja luotettavuudeltaan ylivoimaisen nettiyhteyden, jota eivät myrskyt tai naapureiden netinkäyttö hetkauta. Kotitalouksissa käytetään monenlaisia palveluita yhtäaikaisesti monilla eri päätteillä, joten toimivat tietoliikenneyhteydet ovat nykyään yhtä tärkeä elementti kuin esimerkiksi sähkö ja vesi. Valokuitu on ainoa nettiratkaisu, joka myös nostaa kotisi arvoa - se on erinomainen investointi, joka ratkaisee nettitarpeesi vuosikymmeniksi eteenpäin sanoo Lounean johtaja Jarno Laitinen.

 - Toimivat nettiyhteydet ovat myös yhä useamman yrityksen toiminnan edellytys. Vakaan nettiyhteyden lisäksi Lounea tarjoaa asiakkailleen kuituliittymän kautta myös kaapeli-tv –palvelun. Lounean valokuitu mahdollistaa tehokkaat ja symmetriset nettiyhteydet aina 10 Gbit/s nopeuteen saakka, Laitinen jatkaa.

 

Lounea investoi vahvasti valokuituverkkoihin
 

Lounealla on pitkä historia valokuituverkkojen rakentamisesta. Täysin kotimaisessa omistuksessa oleva ja vakavarainen Lounea on investoinut valokuituverkkoihin Suomessa jo yli 150 miljoonaa euroa.

 - Lounea on rakentanut valokuituverkkoja jo lähes viidentoista vuoden ajan. Valokuituverkkomme ulottuu jo yli 100 000 suomalaiseen kotiin ja kasvu jatkuu voimakkaana. Joensuu Pohjois-Karjalan kasvavana maakuntakeskuksena ja Suomen rokkipääkaupunkina on Lounealle luonnollinen suunta ja tuommekin nyt valokuituliittymän joensuulaisille täysin ilman liittymismaksua, jolloin asiakas maksaa ainoastaan laajakaistapalvelusta, toteaa Laitinen.

 

 Lisätiedot:

Jarno Laitinen, johtaja

puh. 040 517 0121

jarno.laitinen@lounea.fi

www.lounea.fi/joensuu