Lounea aloittaa valokuituliittymien myynnin Ylivieskassa

Kokonaan suomalaisessa omistuksessa oleva tietoliikenneoperaattori Lounea, aikoo rakentaa valokuidun Ylivieskaan. Valokuituverkon liittymien ennakkomyynti aloitetaan keskustaajamista ja toteutettavat alueet valitaan asiakkaiden ennakkomyyntikiinnostuksen mukaan. Vakaan nettiyhteyden lisäksi Lounea tarjoaa asiakkailleen kuituliittymän kautta myös kaapeli-tv –palvelun.

Lounean johtaja Harri Suokko kertoo, että valokuitu takaa luotettavan ja vakaan nettiyhteyden. Kotitalouksissa käytetään monenlaisia palveluita yhtäaikaisesti monilla eri päätteillä, joten toimivat tietoliikenneyhteydet ovat nykyään yhtä tärkeä elementti kuin esimerkiksi sähkö ja vesi. Toimivat nettiyhteydet ovat myös yhä useamman yrityksen toiminnan edellytys, Suokko jatkaa.

- Valokuitu on tekniikkana ylivertainen ja pystyy tarjoamaan hyvin tarkasti juuri sen nopeuden, mitä asiakkaat odottavat. Valokuidulla pystymme tarjoamaan tehokkaita nettiyhteyksiä symmetrisinä, aina 10 Gbit/s nopeuteen saakka. Symmetrisyys tarkoittaa sitä, että nettiyhteyden liikenne kulkee samalla nopeudella laitteista sisään ja ulos. Symmetriset yhteydet mahdollistavat esimerkiksi täysipainoisen etätyön tai opiskelun videoneuvotteluineen ja aineistojen siirtoineen, sanoo Suokko.

 

Lounea investoi vahvasti valokuituverkkoihin

Lounealla on pitkä historia valokuituverkkojen rakentamisesta. Vakavarainen Lounea on investoinut valokuituverkkoihin Suomessa jo yli 100 miljoonaa euroa.  

- Lounea on rakentanut valokuituverkkoja jo lähes viidentoista vuoden ajan. Meillä on jo noin 60 000 valokuituasiakasta ja kasvu jatkuu voimakkaana. Tuomme valokuidun Ylivieskaan kilpailukykyisillä hinnoilla, toteaa Suokko.  

 

 Lisätiedot:

Harri Suokko, aluejohtaja
puh. 050 2608
harri.suokko@lounea.fi

www.lounea.fi/ylivieska