Lounea aloittaa valokuidun myynnin Oulussa

Kokonaan suomalaisessa omistuksessa oleva tietoliikenneoperaattori Lounea, aikoo rakentaa valokuituverkon Ouluun. Valokuituverkon liittymien ennakkomyynti aloitetaan Oulun koillispuoliselta alueelta. Lounea valitsee toteutettavat alueet asiakkaiden ennakkomyyntikiinnostuksen mukaan. Vakaan nettiyhteyden lisäksi Lounea tarjoaa asiakkailleen kuituliittymän kautta myös kaapeli-tv –palvelun.

 

Lounean johtajan Harri Suokon mukaan valokuitu takaa luotettavan ja vakaan nettiyhteyden.

–Valokuidulla pystymme tarjoamaan tehokkaita internetnopeuksia symmetrisinä, aina 10 Gbit/s nopeuteen saakka. Laajakaistanopeuden symmetrisyys tarkoittaa sitä, että internetyhteyden liikenne kulkee samalla nopeudella laitteista sisään ja ulos, kun perinteiset laajakaistapalvelut toimivat hitaammin ulospäin. Symmetrisyys helpottaa muun muassa etätöiden tekemistä, kotona opiskelua ja verkkopelaamista, sanoo Suokko.

Lounea investoi vahvasti valokuituverkkoihin

Lounealla on pitkä historia valokuituverkkojen rakentamisesta. Vakavarainen Lounea on investoinut valokuituverkkoihin Suomessa jo yli 150 miljoonaa euroa.  

 - Lounea on rakentanut valokuituverkkoja jo lähes viidentoista vuoden ajan. Meillä on jo noin
60 000 valokuituasiakasta ja kasvu jatkuu voimakkaana. Tuomme valokuidun Ouluun kilpailukykyisillä hinnoilla, toteaa Suokko. 

 

Lisätiedot:
Harri Suokko, johtaja
puh. 050 2608
harri.suokko@lounea.fi

www.lounea.fi/oulu

Lounea on täysin kotimainen toimija, meillä on lähes 20 000 yksityisomistajaa ja kotimaista kunta- ja yhteisöomistajaa. Meillä on kokemusta valokuituverkkojen rakentamisesta lähes 15 vuoden ajalta. Olemmekin investoineet jo yli 150 miljoonaa euroa valokuituverkkoihin Suomessa. Lounea on ensimmäinen operaattori Suomessa, joka tuo kuluttajille laajasti 10 000 megan eli 10 gigan internetyhteyden. Kymmenet tuhannet asiakkaamme ovat tutkitusti tyytyväisiä meiltä saamaansa palveluun. Lounean valokuidulle on myönnetty Avainlippu-merkki.