Lounea aloittaa valokuidun asennuskaivut Akaassa

Lounea aloittaa valokuidun asennuskaivut Akaassa

Lounea aloittaa valokuituyhteyksien asennuskaivut heinäkuussa Akaassa. Akaan kaupunginhallitus päätti kokouksessaan toukokuussa valita Lounean Akaan kaupungin valokuituyhteyksien toimittajaksi. Tehty päätös mahdollistaa koko kunnan alueella valokuitupohjaisten laajakaistayhteyksien kehittämisen. Lounea toimittaa valokuituyhteydet tänä vuonna Akaan kaupungin toimipaikkoihin, jonka jälkeen alkavat yritys- ja kuluttajatoimitukset. 

Kuntalaiset ovat olleet aktiivisia
Lounea aloitti keväällä valokuitukiinnostuksen kartoittamisen Akaassa. Kuntalaiset ovat ottaneet uutisen valokuituverkosta erittäin hyvin vastaan.

—     Asukkaat ovat olleet aktiivisia ja kysyntä on ollut vilkasta. On ollut mukava huomata, kuinka hyvin myös Lounea on yrityksenä otettu vastaan. Olemmehan alueella uusi toimija, vaikka alalla olemme pitkään olleetkin, kertoo johtaja Ari Ringborg Lounealta.

 

Tällä hetkellä alueella tehdään maastosuunnittelua, joka määrittää valokaapelin reitin maastossa. Kaivut aloitetaan Toijalan keskustassa viikolla 30 ja ne etenevät kohti Viialaa. Tämän vuoden osalta kaivut on määrä saada päätökseen 15.11. mennessä. Yrityksille ja kuluttajille valokuidun käyttöönotot alkavat alkuvuoden 2021 aikana. Kun kaupungin kohteiden kaapelit on kaivettu, alkaa maastosuunnittelu koko kaupungin alueella. Toteutuvat alueet ja niiden toteutusjärjestys määräytyvät asuinalueiden kiinnostuksen mukaan.

 

Akaan asukkaat voivat edelleen ilmoittaa kiinnostuksestaan valokuituun sivulla www.lounea.fi/akaa.

 

Valokuitu palvelee niin yrityksiä kuin kuluttajia

Valokuitu on tehokas ja luotettava nettiyhteys, joka mahdollistaa hyviä yhteyksiä tarvitsevien palveluiden sujuvan käytön. Nykypäivänä toimivat nettiyhteydet ovat yhä useamman yrityksen toiminnan edellytys. Myös kotitalouksissa käytetään monenlaisia palveluita useilla eri päätteillä yhtäaikaisesti. Valokuitu on sijoitus kiinteistöön ja takaa pitkäaikaisen ratkaisun muuttuvassa maailmassa, sillä valokuidun kapasiteetti palvelee suuriakin nopeuksia rasittumatta.

 

Lisätiedot

Ari Ringborg, johtaja

puh. 044 773 3700, ari.ringborg@lounea.fi

 

Lounea luo alueille elinvoimaa, yrityksille tehoa toimintaan ja ihmisille iloa elämään. Tarjoamme parasta paikallista palvelua ja olemme toimialueellamme aidosti ja vastuullisesti läsnä ja osa paikallisyhteisöjä. Olemme Suomen 5. suurin teleoperaattori. Tuomme luotettavat ja nopeat tietoliikenneyhteydet ja datan siirron varmistavan valokuituverkkomme yhä uusille alueille. Olemme myös vahva ICT-ratkaisuiden asiantuntija. Suunnittelemme asiakkaidemme koko ICT-ympäristön aina sen rakentamisesta ylläpitoon asti. Lounealla on lähes 200 asiantuntijaa palveluksessaan ja vuoden 2019 liikevaihtomme oli €33,5 miljoonaa.