Langattoman verkon (WLAN) käyttöönotto

Haluatko käyttää Internet-yhteyttä langattomasti esimerkiksi
tabletilla tai kannettavalla tietokoneella?


Melkein kaikissa uusissa modeemeissa on mukana WLAN-ominaisuus ja siten mahdollisuus langattoman verkon käyttöön. Näin otat sen käyttöön:
(Ohje on tehty Lounean toimittamalle mallille Telewell EAV 510 AC, käyttäessäsi muuta modeemia tarkista termit päätelaitteen omista ohjeista)

  1. Varmista, että modeemi on päällä ja yhteys verkkoon on kunnossa (INT valo palaa).
  2. Oman modeemisi WLAN-verkkoon liittymistä varten tarvitset kaksi tietoa: verkon nimen (SSID) ja sen salasanan. Uusissa modeemeissa nämä ovat hyvin usein laitteen pohjassa/takapaneelissa olevassa tarrassa.
  3. Ota seuraavaksi esille laite, jonka haluat yhdistää WLAN-verkkoon:
  • Älypuhelin tai tabletti: Valitse Asetukset, jonka alta löytyy esim. ”Yhteydet” tai ”WiFi”-valikko.
  • PC-läppäri: Klikkaa oikeasta alakulmasta Verkko-ikonia
  •  

4. Laite hakee kaikki sen alueella olevat langattomat verkot ja listaa ne. Valitse se verkko, jonka nimi löytyi modeemisi tarrasta (SSID).

5. Tämän jälkeen laite kysyy verkon salasanaa, joka löytyy modeemisi pohjassa olevasta tarrasta. Kirjoita salasana (Password / WiFi Key) huolellisesti varmistaen, että jokainen merkki on oikein. Valitse tämän jälkeen yhdistä.

6. Yhteys on nyt muodostettu.

7. Laitteet muistavat langattoman verkon automaattisesti ja käyttävät sitä aina kun ovat verkon alueella.

 

Vinkki!
Jos haluat muuttaa verkon nimeä ja/tai salasanaa, voit tehdä sen modeemin hallinnasta, useimmiten verkkoselaimen avulla. Ohjeet tähän löydät modeemisi käyttöohjeista.