Kanavamuutos kaapelitelevisioverkossa elokuussa – teräväpiirtokanavat siirtyvät kanavapaikkojen kärkeen

Julkaistu 18.5.2021

Noin 90% kaapeli-tv:tä katsovista suomalaisista omistaa television, joka tukee teräväpiirtotekniikkaa eli HD-kanavia. Teräväpiirtolaatuinen kuva on kuitenkin monella jäänyt hyödyntämättä, koska television ensimmäisillä kanavapaikoilla on ollut vanhan perustekniikan SD-kanavat. Elokuun lopussa, 31.8.2021, kaikki Suomen kaapeli-tv -toimijat tekevät muutoksen kanavanumerointiin, ja siirtävät teräväpiirtokanavat kanavapaikkojen kärkeen. Samalla Lounean kaapeli-tv -asiakkaille avautuu katseltavaksi vapaasti aivan uusia HD-kanavia.

Lounean tuotepäällikkö Perttu Paloheimon mukaan tuleva muutos on odotettu ja monelle mieluinen.
–Teräväpiirtotekniikan kuvan laatu on todella tarkka verrattuna perustekniikkaan. Suurimman osan kaapeli-tv -kotitalouksista televisiot tukevat nykyään jo teräväpiirtoa. Tällä muutoksella palvelemme asiakkaita paremmin, kun tuomme laadukkaamman kuvan helpommin saataville, kertoo Paloheimo.


Muutos ei pakota uuden tv:n ostoon

Tuleva muutos koskee kaikkia kaapeli-tv -asiakkaita Suomessa. Muutos tehdään samanaikaisesti joka puolella. Suurimmalle osalle asiakkaita muutos tuo laadukkaamman tv-kuvan laadun helpommin saataville. Osalla kotitalouksista on vielä vanhempi, perustekniikan televisio, joka ei teräväpiirtotekniikkaa tue. Paloheimo muistuttaa, että muutos ei pakota hankkimaan uutta laitteistoa.

–Vanhallakin televisiolla pärjää myös jatkossa, kanavat vain vaihtavat paikkaa muutoksen myötä. Muutos ei myöskään pakota ihmisiä vaihtamaan teräväpiirtoon, jos perustekniikan kuva miellyttää omaa silmää enemmän. Perustekniikan kanavat näkyvät edelleen, vain eri kanavapaikoilta, täsmentää Paloheimo.

 

Muutoksen myötä uusia ilmaiskanavia kaapeli-tv –verkkoon

Muutos tuo Lounean kaapeliverkkoon myös uusia ilmaiskanavia teräväpiirtona. Jakeluun tuodaan pelkällä perustekniikalla aiemmin näkyneet Alfa TV, TLC sekä Hero, ja uusina kanavina aiemmin korttikanavina olleet Fox HD ja National Geographic HD.

 

FiCom ry julkaisi eilen muutoksesta koko TV-foorumin yhteisen tiedotteen. Se on luettavissa osoitteessa: https://www.ficom.fi/ajankohtaista/uutiset/teravapiirtokanavat-karkipaikoille-kaapelitelevisioverkoissa/ 

 

Lisätietoa:
Lounea
Perttu Paloheimo, tuotepäällikkö
puh. 044 773 3377
perttu.paloheimo@lounea.fi

 

Lounea on voimakkaasti kehittyvä tietoliikenneyhtiö ja Suomen 4. suurin teleoperaattori. Tarjoamme tietoliikenne ja ICT-palveluita kuluttajille, yrityksille ja julkishallinnon organisaatioille. Olemme rakentaneet valokuituvalmiuden jo lähes 100 000 talouteen ja tuomme luotettavat sekä nopeat tietoliikenneyhteydet yhä uusille alueille. Lounealla on lähes 320 asiantuntijaa palveluksessaan ja vuoden 2019 liikevaihtomme oli 58 miljoonaa euroa.

Lisätietoja www.lounea.fi