Kanavamuutoksia Lounean kaapeliverkossa 14.11.2018

Lounean kaapeliverkossa tehdään keskiviikkona 14.11. muutoksia osaan teräväpiirtokanavista. Kanavilla YLE TV1 HD, MTV3 HD ja Nelonen HD on tähän asti nähty Uudenmaan tai Helsingin alueen paikallissisältöjä. Tehtävien muutosten jälkeen kullakin alueella nähdään HD-tarkkuudella oman katselualueen sisällöt, siis YLEn paikallisuutiset sekä kaupallisten kanavien aluemainokset.  
 

Kaapeliverkon alue YLE 1 HD (21) MTV3 HD (23) Nelonen HD (24)
Turun ja Salon seutu, Somero                 YLE Lounais-Suomi                MTV Varsinais-Suomi           Turku                             
Forssa, Tammela, Urjala YLE Häme MTV Pirkanmaa Tampere
Lohjan seutu YLE Helsinki MTV Uusimaa Helsinki/Uusimaa
Loimaan seutu YLE Lounais-Suomi MTV Varsinais-Suomi Turku
Sastamalan seutu YLE Tampere MTV Pirkanmaa Tampere


Kanavat 21, 23 ja 24 siirtyvät samalla kanavanippuun 28.
 

mies sohva ja tv 640 x 427.jpg


Kanavanipun taajuusmuutos Turun ja Salon alueella

Muutoksen yhteydessä myös kanavanippu 20:n taajuus vaihtuu, tämä vaikuttaa kanaviin 257 History HD, 289 iConcerts HD ja 324 MTV Rocks. Nämä ovat kaikki kanavapakettien maksullisia kanavia. Katso täältä kanavanippujen tekniset tiedot. 
Muutoksella väistetään Turun seudulla vaikuttavaa DNA:n suuritehoista TV-lähetintä, joka on voinut eräissä lähikiinteistöissä häiritä jopa kaapelivastaanottoa.  

 

Mitä Lounean kaapeli-TV:n katsojan pitää tehdä ? 

Jos kanavalistastasi puuttuu esim. yllä mainittuja kanavia, tee tarvittaessa digiboksille tai TV:lle tehdasasetusten palautus ja/tai uusi kanavahaku.  Tämän jälkeen yllä mainitut kanavat uusilla sisällöillä löytyvät entisiltä kanavapaikoiltaan. 
Huomaa: Tehdasasetusten palauttaminen nollaa myös kaikki äänen ja kuvan asetukset, esim. Värit ja kontrastin.

 

Muutoksen aikataulu

Muutoksen toteutus alkaa aamulla 14.11. Tilanne normalisoituu iltaan mennessä.

 

Vaikutukset perustarkkuuden kanaviin 

Muutos ei vaikuta suoraan perustarkkuuden kanaviin, mutta teemme samanaikaisesti muita huoltotöitä, jotka voivat aiheuttaa lyhytaikaisia katkoksia/häiriöitä myös muille kanaville.

TV-sisältöjen yleinen kehitys on suuntautunut jo pitkään tarkempilaatuiseen teräväpiirtotekniikkaan, johon kanavayhtiöt myös panostavat.  Perustarkkuus on käytännössä poistuvaa tekniikkaa. Sinun kannattaa valita aina teräväpiirtokanava, jos se on halutulla kanavalla tarjolla.  Lue lisää miten katsot teräväpiirtoa helposti.