Kaapelitelevisioverkon kanavapaikat vaihtuvat 31.8.2021 – muutos koskee kaikkia kaapeli-tv -asiakkaita

Lounea ja kaikki Suomen kaapeli-tv –toimijat tekevät kanavapaikkoihin muutoksia yhtäaikaisesti 31.8.2021. Suurella osalla, noin 90% kaapeli-tv:tä katselevista suomalaisista on teräväpiirtotekniikkaa eli HD-kanavia tukeva televisio. Television katsojat eivät kuitenkaan ole hyödyntäneet teräväpiirtolaatuista tv-kuvaa, koska perustekniikan SD-kanavat ovat olleet kanavalistan ensimmäisillä paikoilla. Elokuun lopussa kanavanumerointi muuttuu, ja teräväpiirto- eli HD -kanavat siirtyvät kanavapaikkojen alkuun. Muutoksen myötä Lounean kaapeli-tv -asiakkaat saavat myös uusia HD-kanavia vapaasti katseltavaksi.


Vanhalla televisiolla pärjää

Muutos tehdään koko Suomessa samanaikaisesti. Suurimmalle osalle kaapeli-tv:n katsojista muutos tuo laadukkaamman tv-kuvan saataville helpommin. Jos asiakkaalla on käytössään vielä vanhempi, perustekniikan televisio, muutos ei edellytä uuden television tai laitteiston hankkimista. Uudemmillakaan televisioilla ei ole pakko katsella teräväpiirtokuvaa, jos perustekniikan kuva miellyttää enemmän silmää. Kanavat vaihtavat paikkaa, mutta kaikki perustekniikan kanavat näkyvät edelleen.

Uusimmat televisiot löytävät yleisesti muuttuneet kanavapaikat automaattisesti. Jos televisio tai digiboksi ei hae teräväpiirtokanavia tai muuttunutta kanavajärjestystä, kannattaa tehdä kanavahaku tai tehdasasetusten palautus.

Uudet kaapeli-tv:n ilmaiskanavat

Muutoksen myötä Lounea tarjoaa asiakkailleen uusia ilmaiskanavia teräväpiirtotekniikalla. Aiemmin perustekniikalla tarjotut Alfa TV, TLC ja Hero tarjotaan myös HD-laatuisina, ja lisäksi uusina ilmaiskanavina katseltavaksi tulee Fox HD ja National Geographic HD.

 

Lisätietoa:
www.lounea.fi/peruskanavamuutos

 

Lounea on voimakkaasti kehittyvä tietoliikenneyhtiö ja Suomen 4. suurin teleoperaattori. Tarjoamme tietoliikenne ja ICT-palveluita kuluttajille, yrityksille ja julkishallinnon organisaatioille. Olemme rakentaneet valokuituvalmiuden jo lähes 100 000 talouteen ja tuomme luotettavat sekä nopeat tietoliikenneyhteydet yhä uusille alueille. Lounealla on lähes 320 asiantuntijaa palveluksessaan ja vuoden 2019 liikevaihtomme oli 58 miljoonaa euroa.