Jyväskylässä riittää kysyntää valokuidulle - ensimmäiset rakentamispäätökset tulossa lähiaikoina

karttakuva - Jyväskylän Näätämäen alueella lähellä rakentamispäätöstä
Kysyntä on ollut koko Jyväskylän alueella vilkasta, mutta lähimpänä rakennuspäätöstä on alue Näätämäestä.

 

Kotimainen Lounea on rakentanut valokuitua jo yli 15 vuotta kuluttajille. Yritys aloitti valokuidun myynnin Jyväskylän alueella syksyllä. Jyväskylässä valokuidun kysyntä on ollut runsasta, ja Lounea pääsee tekemään ensimmäisiä rakentamispäätöksiä lähiaikoina. Jyväskylän alueista Näätämäki on lähinnä toteutuspäätöstä.
 

Jyväskylässä on selkeästi suuri tarve tehokkaille, kiinteille yhteyksille. Tilauksia on tullut nopealla tahdilla ja rakennettavien alueiden järjestys alkaa muotoutua, kertoo Lounean aluejohtaja Harri Suokko.

-Jyväskylän alueelta Näätämäki, Kypärämäki, Vaajakoski ja Laukaa ovat selkeästi nousseet kysynnässä. Näiden alueiden kysyntä on ollut nopeampaa kuin odotimme ja on sillä tasolla, että rakentamiskynnys alkaa olla pian täynnä. Alueista lähimpänä rakentamispäätöstä on Näätämäki. Hyvin pian pääsemme julkaisemaan rakentamispäätöksiä, iloitsee Suokko.
 

Nykyisellä myyntivauhdilla myös muita Jyväskylän seudun alueita on nousemassa rakentamisrajalle. Suokko suosittelee asiaa miettiviä tekemään tilauksen, jotta oma asuinalue nousisi rakennettaviiin alueisiin ensimmäisten joukossa.

-Jyväskylän seutu on elinvoimaista aluetta, jossa on paljon myös yritystoimintaa. On luontaista, että tällaisella alueella tarvitaan vakaita nettiyhteyksiä, toteaa Suokko.
 

Ensimmäiset valokuidun rakentamispäätökset lähiaikoina

Koska tilauksia on tullut paljon, Lounea pääsee tekemään ensimmäisiä valokuidun rakentamispäätöksiä lähiaikoina. Suokko sanoo Lounean olevan kiinnostunut rakentamaan valokuitua myös Jyväskylän lähialueille kysynnän mukaan.

-Kun verkko tänne seudulle rakennetaan, siitä on helppo jatkaa myös muille lähialueille. Aktiiviset kyläyhteisöt ovat tervetulleita olemaan meihin yhteydessä ja tulemme mielellämme keskustelemaan siitä, miten voisimme tuoda valokuitua myös alueen muihin kasvukeskuksiin, sanoo Suokko.
 

Lisätiedot:

Harri Suokko
Aluejohtaja
harri.suokko@lounea.fi
puh. 050 2608
 

www.lounea.fi/jyvaskyla