Isänpäivän viihdevinkit

isä tvn edessä

Perinteisen mieskuvan mukaan isä tekee paljon töitä, ei puhu liikoja, omaa jämäkät mielipiteet sekä asenteet ja tykkää vapaa-ajalla katsella kontaktiurheilua tai lukea sotakirjoja. Ajan myötä onneksi miehen ja isän rooliin on tullut vaihtoehtoja, ja isät ovat vapaampia elämään itsensä näköistä elämää. Mies voi viettää aikaa mieluummin lasten kanssa kun ylitöissä eikä piitata urheilusta lainkaan – tai sitten vaikka rakastaa jääkiekkoa yli kaiken. Makuasioissa ei ole mitään vikaa, pääasia että ei joudu väkisin elämään itselle vierasta stereotypiaa. Tämän vuoden isänpäivän viihdevinkit toivottavasti puhuttelevat monenlaisia katsojia.  

 

#1 Jack Whitehall: Matkalla isän kanssa

Brittikoomikko Jack Whitehall sai idean: Matkailu isän kanssa eksoottisissa maissa voisi lähentää suhdetta. Ikäeroa on lähes 50 vuotta ja parivaljakon luonteet eivät voisi olla erilaisempia: Isä Michael on konservatiivi jolla on jäykkä selkä ja asenteet, Jack taas yrittää elää uudestaan kadottamaansa nuoruutta. Näistä törmäyksistä irtoaakin monta mehevää naurua, lisäksi Whitehall onnistuu kaivamaan esille varsin omaperäisiä matkailunähtävyyksiä. Sarjassa tulee kuitenkin välillä esille asioita jotka voivat herättää ajatuksia omista asenteista, isäsuhteesta tai miten toimin lasteni kanssa – ilman paasaamista ja sormella osoittelua. Tommy Hellstenin sanoin ”koskaan ei ole liian myöhäistä saada onnellista lapsuutta”

Mistä löytyy: Whitehallin isä/poika-kerhon matkoista löytyy 5 tuotantokautta Netflixistä.

 

#2 Karppi

Rikossarjat kertovat rajuista kokemuksista, eivätkä roolihahmojen oman tiiminkään (tai perheen) henkilösuhteet ole yksinkertaisia tai vailla ongelmia. Sepitetty tarina ei ole tosielämää mutta välillä voi tulla samaistumisen paikkoja ja alitajunta löytää jotain mitä et tietoisesti ole ehkä huomannut. Niin lihashieronnassa kuin elämässäkin kipupisteiden käsittely auttaa eteenpäin.
Karppi on kotimainen rikosdraama, joka on saanut kiitosta monitasoisesta kerronnastaan. Tarinassa on paljon myös perinteisiä jännityselementtejä ja näyttelijäkaarti (mm. Pihla Viitala, Lauri Tilkanen) on kotimaista kärkiryhmää. Kokonaisuutena oikein viihdyttävää katsottavaa.

Mistä löytyy: 3 tuotantokautta tarjoaa Yle Areena, meille suomalaisille vieläpä ilmaiseksi.

 

#3 Karjala-turnaus

Penkkiurheilu on huvia parhaasta päästä ja maajoukkuetason jääkiekko puhuttelee suurinta osaa kansasta. Ja miksei niin tekisi, huippupelaajien onnistumiset antavat välillä uskoa omaankin elämään.
Isänpäivän viikonlopulla huipentuu perinteinen Karjala-turnaus joka on osa Euro Hockey Touria. Vastassa ovat rakkaimmat vastustajamme Tsekki, Venäjä ja Ruotsi – tämä on siis todellista vääntöä eikä löysää höntsäilyä ja jännitystä riittää!

Mistä löytyy: TV-oikeudet EHT:lle ovat tällä kaudella Discoveryllä. Perinteisen telkkarin puolella TV5:llä näkyy osa matseista, lähinnä Suomen pelit.  Koko turnaus tallenteineen ja Leijonastudiot ovat katsottavissa Discovery + suoratoistossa.

 

#4 Dyyni

Ruuhkavuosina kiirettä riittää iseilläkin. Elokuviin tekisi mieli uutuuksia katsomaan mutta milloin ehtisi ja jaksaisi? Uutuusfilmejä näkee nyt sentään kotona totuttua aiemmin kun HBO Max pisti julkaisuaikataulut uusiksi. Sohva ei ole sama kuin leffateatteri mutta hyvä elokuva toimii kaikkialla.
Tarjonnasta voisi poimia Denis Villeneuven Dyynin. Dyyni perustuu Frank Herbertin romaaniin, joka on todellinen Sci-Fin peruskallio: Kirjassa käsitellään monipuolisesti ympäristöongelmia, henkisyyttä, ihmissuhteita ja politiikkaa – mutta mukana on myös juonitteluja, taisteluja sekä romantiikkaa. Kirjan lienee lukenut suurin osa nörtti-iseistä, mutta laajat teemat puhuttelevat useimpia miehiä. Syksyllä 2021 ensi-iltansa saanut elokuva on saanut paljon kiitosta, mm. HS:n arvostelu antoi täydet 5 tähteä. Näyttävä kerronta, kuvaus ja tehosteet ovat upeita vaikkei tarina entuudestaan olisi tuttu. Jatko-osia jää todellakin odottamaan!

Mistä löytyy:  Kirjoitusajankohtana Dyyni on tarjolla suoratoistoista vain HBO Maxissa. Pienellä googlaamisella löydät myös tarjouslinkin jolla saat HBO Maxin puoleen hintaan.

Jaa artikkeli:
Perttu Paloheimo Lounea
Perttu Paloheimo
tuotepäällikkö, tiiminvetäjä
Puhelinnumero
029 707 0307
Sähköposti
perttu.paloheimo@lounea.fi
Tagit:
viihde
elokuva
sarjat
isänpäivä