Teräväpiirto (HD) TV-kanavien katsominen

Kaapeliverkon teräväpiirtokuvaa (HD) voit katsoa ”CABLE HD READY”- yhteensopivilla laitteilla. Uusimmat laitteet todennäköisesti ovat yhteensopivia, mutta voit tarkistaa www.testatutlaitteet.fi -sivustolta tukeeko oma televisiosi tai digiboksisi teräväpiirtokuvaa. Osa teräväpiirtokanavista, mm. YLEn kanavat, ovat katsottavissa Lounean peruskanavavalikoimassa sellaisenaan, mutta esim. FOX HD vaatii lisäksi maksullisen TV-kortin. TV-kortti vaaditaan myös kanavapaketteja ja niiden HD–kanavia katseltaessa.


TV-kortin käyttöönotto


TV-kortin voit hankkia asiakaspalvelustamme. Käy palvelupisteellämme tai ole yhteydessä puhelimitse 0800 30300. TV-kortti laitetaan digiboksisi tai televisiosi kortinlukijaan. Mikäli käytössäsi on digi-TV, se saattaa tarvita erillisen kortinlukijan. Uudet televisiot käyttävät CI+ kortinlukijoita, tarkista www.testatutlaitteet.fi –sivulta että hankit täysin HD:tä tukevan kortinlukijan.
TV-kortti pitää lisäksi linkittää Lounean järjestelmässä sinun kortinlukijaasi tai digiboksiisi. Linkitystä varten tarvitaan laitteen linkitysnumero. Tämä on digiboksin tai kortinlukijan sarjanumerotarrassa nimellä CHIP ID tai CAM ID. Linkitysnumerossa on 11 –numeroa. Ilmoita tämä Lounean asiakaspalveluun. Ilman linkitystä kaikki HD-kanavat eivät näy.