Asukkaiden aktiivisuus tuo kuidun Akaan Hukariin

TIEDOTE 27.11.2020

Hukarissa sijaitsevan asuinalueen asukkaat ovat tehneet pitkäjänteisesti töitä saadakseen valokuidun alueelleen. Lari Majamäki teki alueen asukkaille jopa omat nettisivut, jonne naapurit saivat käydä ilmoittamassa kiinnostuksensa valokuituun. Nyt Lounea pääsee aloittamaan alueen kuitukaivut teiden alituksilla jo lähipäivinä.


​Hukarin alueen puuhamies Lari Majamäki on tyytyväinen, että alueelle saadaan vihdoin vakaa ja luotettava kuituverkko.

 

Akaan Hukarin asuinalueelle on toivottu valokuituyhteyksiä jo kauan. Mobiiliyhteydet ovat toimineet vaihtelevasti, mutta varsinkin tämän vuoden aikana vakaita ja tasaisia yhteyksiä on todella kaivattu.

Käytännössä koko alueen asukkaat ovat olleet 4G:n varassa ja koita siinä tehdä etätöitä, kun toiset katsovat Netflixiä, toteaa Hukarissa sijaitsevan asuinalueen puuhamieheksikin tituleerattu Lari Majamäki.

Mobiiliyhteys ei ole riittävän nopea eikä riittävän luotettava, Majamäki lisää.

 

Alueen asukkaat ovat olleet poikkeuksellisen aktiivisia ja valokuidun saamiseksi alueelle on tehty paljon töitä. Majamäki perusti naapurinsa kanssa alueen asukkaille nettisivun, jonka kautta asukkaat saivat tietoa valokuidusta ja jonka kautta naapurusto sai ilmoittaa kiinnostuksestaan valokuituun.

Nopeasti ilmestyi 20 pistettä kartalle. Tulostimme myös lappuja, joissa mainostettiin tekemäämme sivua. Meidän naapurustossa on noin 75 taloa ja 40 nimeä saimme kerättyä, Majamäki kertoo.

 

Majamäki otti aluksi yhteyttä muutamaan suurempaan operaattoriin, jotka eivät kuitenkaan luvanneet toimittaa kuitua naapurustoon.

Sitten sattui niin iloisesti, että luin Akaan Seudusta Akaaseen puuhattavan valokuitua. Soitin kunnan virkamiehelle kysyäkseni asiasta ja kuulin, että yksi mahdollinen toimija voisi olla Lounea. Sitten soitin Lounealle.

 

Kun asiat oli saatu kunnan kanssa sovittua, asiat alkoivat edetä myös Hukarin asuinalueen suhteen. Majamäen kesällä tehty liittymäsopimus sai vahvistuksen syyskuussa, kun alueen kuitusuunnitelma vahvistui — Hukariin tulee vihdoin valokuitu.

 

Hukarin kuitukaivut alkavat lähipäivinä

Talvikaudella ei normaalisti tehdä kaivutöitä ja toteutus alkaa vasta roudan sulamisen jälkeen. Leuto talvi on kuitenkin mahdollistanut kaivuiden jatkamisen näinkin pitkälle.

Kaivut alueella alkavat lähipäivinä ja tämä Hukarin asuinalue pyritään kaivamaan kokonaisuudessaan valmiiksi säiden niin salliessa. Asukkaille lähti asiasta tiedote tällä viikolla, kertoo alueen projektipäällikkö Mika Sipilä Lounealta.

 

Alueita toteutetaan kuitukiinnostuksen mukaan ja Hukari on siitä loistava esimerkki.

On hienoa, että asukkaat ovat itse olleet meille päin aktiivisia ja näin nopeuttaneet osaltaan valokuidun saamista alueelleen, iloitsee myös Lounean johtaja Ari Ringborg.

 

 

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt: