antennin vaihtoehdot
Vaihtoehdot antennivastaanotolle
Kaapeli TV

Kaapeli-tv

Hoida TV-ongelmat kerralla historiaan liitymällä kaapeliverkkoon:  

 • Kaapeli-TV on häiriötön. Säät tai ympäristön laitteet eivät vaikuta.   
 • Kaapeli-TV:n kanavavalikoima on jopa satoja kanavia.
 • Eniten teräväpiirtoa, lähes kaikki on tarjolla myös HD-tasolla. 
 • Kaapelioperaattori huolehtii vaadittavista teknisistä muutoksista.
 • Kaapeliverkossa on tilaa: Uusi Ultra HD eli 4K tuo televisioon nykyistä neljä kertaa tarkemman kuvanlaadun, mutta antenniverkkoon se ei mahdu. Kaapelissa ei ole tätä ongelmaa.
 • Kaapeli-TV:n käyttö helppoa, kanavien virittämisen jälkeen kaikki toimii kuin ennenkin.
 • Taloyhtiön siirtovelvoite on kunnossa, jos talo kytketään kaapeliverkkoon.

Kaapeliverkossa digimuutos tehtiin jo 2006, ja HD tuli mukaan nopeasti: 2010 tai jälkeen hankittu TV tukee teräväpiirtoa (Cable Ready HD)  suurella todennäköisyydellä. Antenniverkon mukaista laitteiden laajaa "pakkovaihtoa" ei ole tulossa, koska verkoissa on hyvin tilaa.

iptv

TV nettipalveluna - IPTV

TV:tä voi katsella ilman TV-signaaliakin, kunhan on hyvä nettiyhteys sekä IPTV-palvelun tilaus. IPTV-palveluita ovat mm. DNA TV, Elisa Viihde. 

Watson - enemmän kuin pelkkä TV

Lounean IPTV on Watson, joka vie television katsomisen seuraavalle tasolle:

 • Laaja kanavavalikoima, pelkkiä peruskanaviakin on jopa 37 kpl.
 • "Aikakone" mahdollistaa suosikkiohjelmiesi tallentamisen jopa 6 kk ajaksi. Tallennustila on rajaton.
 • Kanavapaketeilla näet huippu-urheilut sekä parhaat leffat 
 • Kotisohvalla katsot Watsonia digiboksilla, mutta lisäksi monella muulla laitteella: Tabletilla, älypuhelimella tai -televisiolla, Apple TV:llä tai Chromecastilla... 
 • Watsonin leffavuokraamosta voit vuokrata uusimmat leffat lähtemättä kotoasi.  

Parhaiten Watson toimii Lounean kuituliittymässä mutta suurinta osaa sisällöistä voit katsoa minkä tahansa nettiyhteyden kautta. 

tablettikatselu

Tilausvideopalvelut

Monelle on jo yhdentekevää mitä perinteisessä kanavapohjaisessa TV:ssä esitetään, kunhan striimit näkyvät. Muutamassa vuodessa VIAPLAY, NETFLIX ja HBO ovat ottaneet ison osan ruutuajastamme. Kotimaista katsottavaa on YLE Areenassa, MTV Katsomossa ja Nelonen Ruudussa, usein livenä tarjotaan netissä samat sisällöt kuin TV-kanavilla. 

TV-sarjat ovat erittäin suosittuja, ne halutaan katsoa heti tuoreltaan ja useita jaksoja kerrallaan. Jotkin palvelut tarjoavat myös live-urheilua (C MORE , TELIA TV).  Uusimmissa älytelevisioissa on valmiit sovellukset , mutta vanhempiinkin laitteisiin sisällöt saa esim. Chromecastin avulla.  

Käyttökokemus on suoraan riippuvainen nettiyhteyden laadusta. Netflix tarjoaa sisältöjä Ultra HD-tarkkuudella, mutta ne vaativat tasalaatuisen, vähintään 25 Mbit/s nettiyhteyden. Mitä enemmän katsojia taloudessa on, sitä tukevampaa laajakaistaa tarvitaan. Tässä käytössä kuituliittymä on ylivoimainen. On tärkeää myös, että WLAN-reititin on tuore ja tehokas, vanha laite saattaa nikotella HD-kuvaa katsottaessa.