Akaa päätti valokuidun rakentamisesta - Lounea rakentaa kattavan valokuituverkon kaupungin alueelle

TIEDOTE 27.5.2020

Akaan kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 19.5.2020 valita Lounea Oy:n Akaan kaupungin valokuituyhteyksien toimittajaksi. Lounea toimittaa valokuituyhteydet Akaan kaupungin toimipaikkoihin. Tehty päätös mahdollistaa koko kunnan alueella valokuitupohjaisten laajakaistayhteyksien kehittämisen. Lounea tarjoaa Akaan alueella sekä kuluttajille että yrityksille mahdollisuutta liittyä moderniin ja nopeaan valokuituverkkoon.

Lounean toimitusjohtaja Veli-Matti Viitanen kertoo, että tehty päätös antaa Lounealle mahdollisuuden laajentaa toimintaansa kattamaan myös Akaan alue.

–Investoimme vuosittain miljoonia valokuituverkkojen rakentamiseen. Akaan alueella tarjoamamme valokuitupohjaiset laajakaistapalvelut mahdollistavat tehokkaat ja toimivat yhteydet niin alueen kotitalouksille kuin yrityksillekin. Tämä luo edellytyksiä koko alueen elinvoiman ja kilpailukyvyn kehittämiseen. Yhteyksien lisäksi tarjoamme kattavan valikoiman muita palveluita, toteaa Viitanen.

Toimivat nettiyhteydet ovat kaupungille yksi vetovoimatekijä, sillä ne mahdollistavat esimerkiksi etätöiden tekemisen kotoa käsin. Varsinkin monelle yritykselle luotettavat ja vakaat yhteydet ovat elinehto. Akaan kaupunginjohtaja Antti Peltola on iloinen kaupungin ja Lounean yhteistyöhankkeesta.

–Tällä tavoin kehitämme kaupunkimme infrastruktuuria. Sen lisäksi, että haluamme parantaa kuntalaistemme mahdollisuuksia nykyaikaisiin ja parempiin yhteyksiin, edistämme Akaan houkuttelevuutta myös uusille asukkaille, sanoo Peltola.

Valokuituverkon rakentaminen aloitetaan kaupungin kohteiden osalta jo lähiaikoina. Lounea aloittaa heti myös kiinnostuksen kartoittamisen Toijalan, Viialan ja Kylmäkosken alueilla. Rakennettavat alueet ja niiden järjestys päätetään asukkaiden ja yritysten kiinnostuksen mukaan.  

Lounea tarjoaa valokuidun myös osamaksuvaihtoehdolla, jotta akaalaiset pääsevät nauttimaan sujuvista nettiyhteyksistä mahdollisimman vaivattomasti.

Akaan asukkaat ja yritykset voivat ilmoittaa Lounealle kiinnostuksensa valokuituun vaivattomasti netissä osoitteessa lounea.fi/kuitukiinnostaa


Lounea on vakiinnuttanut asemansa lounaisessa Suomessa

Lounean juuret ovat syvällä lounaisen Suomen historiassa. Salo-Turku-Paimion puhelinyhdistys perustettiin jo vuonna 1887. Aikojen saatossa, muutamien nimenvaihdoksien ja fuusioiden jälkeen se muutti nimensä Lounea Oy:ksi.

Nykyään Lounea tekee hyvää tulosta muun muassa valokuitu-, teleoperaattori- ja IT-liiketoiminnalla.