Nettiyhteystuotteet yrityksille

Yrityspalveluyhteys

Yrityspalveluyhteys on yritysten tarpeisiin suunniteltu internetliittymä. Kuluttajaliittymään verrattuna eroja löytyy valvonnasta, nopeusluokista, varalaitepalvelusta ja palvelutasosta vikatilanteissa. Lisäksi eroja on kiinteissä IP-osoitteissa sekä muissa lisäpalveluissa, joita ei ole saatavissa perusliittymiin. 

Yrityspalveluyhteyden hintaan sisältyy myös huomattavasti laadukkaampi päätelaite, joka on toimittajan vastuulla mahdollisen laiterikon sattuessa. Vikatilanteissa yrityspalveluyhteysasiakkaat käyttävät omaa palvelunumeroa, joten apu on saatavilla nopeasti. 

Liittymä on molempiin suuntiin yhtä nopea, jotta useampi henkilö voi käyttää palveluja yhtä aikaa ja viiveettömästi. Kiinteä IP-osoite on välttämätön, mikäli lähiverkossa sijaitseviin laitteisiin on tarvetta päästä käsiksi ulkoa päin, esimerkkinä etäkäyttö kotoa. Kiinteä osoite mahdollistaa myös verkon aukottoman suojaamisen palomuuripalvelulla.

Firma-nettiliittymä

Mikäli yrityksellä ei ole tarvetta täysveriselle Yrityspalveluyhteydelle, mutta liittymän keskeytymätön toiminta on tärkeää, on oikea valinta edullinen Firma-lisäpaketti. Firma-liittymän palvelut eroavat kuluttajaliittymistä nopeamman viankorjauksen, varalaitepalvelun ja muiden lisäpalvelujen, kuten palomuuripalvelun tai pienvaihdepalvelun osalta. Liittymän hintaan kuuluva päätelaite on mahdollisissa vikatilanteissa toimittajan vastuulla. Korjaustoimenpiteet sujuvat nopeasti etähallinnan ansiosta. 

Firma-liittymäasiakkaat voivat käyttää vikatilanteissa nopeampaa, yrityksille kohdennettua ilmoituskanavaa, jonka kautta apu on saatavilla nopeasti. Tyypillinen Firma-liittymän käyttäjä on kauppaliike, jonka maksujärjestelmät tarvitsevat toimivan ja turvallisen internetyhteyden. Perussuosituksena voidaan pitää, että kaikkien yritysten, joiden toiminta häiriintyy vikatilanteessa, on järkevää pienellä lisäkustannuksella nostaa internetliittymänsä Firma-tasolle.