Marskin maja

Lopella, Punelia-järven rannalla, seisoo on kelohonkainen Marsalkka Mannerheimin metsästysmaja. Tuo Mannerheimille tärkeä vapaa-ajan paikka on nykyään matkailunähtävyys, jonka yhteydessä toimii tilausravintola Marskin Maja. Marskin aikoihin pilvet heijastuivat vain järven pinnasta, nyt pilvessä pyörivät myös ravintolan laskutuspalvelut.

Alunperin Lieksajärven rannalle korpisoturien rakentama metsästysmaja oli syntymäpäivälahja Marsalkka Mannerheimille. Rajan siirtyessä maja siirrettiin Lopelle Punelia -järven rannalle vuonna 1945. Erämaamaisemat olivat tärkeät Mannerheimille, joka vieraili majalla useasti. Paikan kiehtova historia tuo paikalle tuhansia vieraita vuosittain. Paikalla tilausravintolaa pyörittävät yrittäjät Teuvo Zetterman ja Heikki Kujansuu.

Yrittäjän huoleton ratkaisu

Ravintoloitsijat ovat käyttäneet yrityksensä laskutusohjelmana jo vuodesta 2002 alkaen Visman Nova ohjelmistoa. Vuoden 2015 alussa he siirtyivät käyttämään ohjelmaa sovelluspalveluna. ”Edessä oli tietokoneen vaihto, joka olisi vaatinut ohjelmistojen uudelleen asentamisen. Tässä kohdassa koimme helpoimmaksi siirtyä sovelluspalveluun, jossa ohjelmistot pyörivät pilvessä ja niitä käytetään netin yli.” kertoo Heikki Kujansuu.

Sovelluspalvelu saa Kujansuulta positiivista palautetta. ”Aiemmin päivityksen jäivät helposti tekemättä ja varmuuskopiontikin oli vähän niin ja näin. Nyt meillä on aina käytössä ohjelman uusimmat versiot ja varmistukset ovat takuulla ajantasalla. Palvelu on huoleton, koska asiantuntijat hoitavat teknisen ympäristön.”

Helppo budjetoida

Sovelluspalvelut sopivat niin pienille kuin suurillekin yrityksille. ”Sovelluspalvelut vapauttavat yrityksessä aikaa omaan ydinosaamiseen. Ei tarvitse olla teknistä osaamista koneen päivittämiseen tai varmuuskopiointiin, koska näistä huolehditaan asiantuntijoiden toimesta." kertoo Lounean myyntipäällikkö Jukka Pasanen. "Ratkaisu on myös helppo budjetoida, koska se ei sisällä mitään piilokuluja. Enää ei tarvitse maksaa erikseen koneista, lisensseistä ja kapasiteetista, koska kk-maksu sisältää kaiken tarvittavan. Monelle asiakkaalle on myös tärkeää, että palvelu on käytettävissä mistä tahansa milloin tahansa.”

Tutustu palveluihin

  • Visma sovellusratkaisut