Ohjeita ukkosen varalle

Näin kesän aikana kannattaa muistaa ukkosen varalle muutamia toimintaohjeita laitteiden suojaamiseksi. Heti kun on merkkejä alkavasta ukkosesta tai edessä on pidempi poissaolo, kannattaa puhelin- ja sähköverkosta irrottaa kytketyt modeemit, puhelimet, kuitupäätteet, tietokoneet, IPTV-boksit jne. Edellä mainitun ohjeen lisäksi, jännitepiikeiltä voi suojautua laitteen ja pistorasian väliin asennettavilla ylijännitesuojilla. 

Ennen laitteiden irroittamista kannattaa painaa mieleen johtojen kytkennät, jotta ukkosen jälkeinen takaisinkytkentä onnistuu ilman ongelmia. Laitteiden kytkennän yhteydessä kannattaa myös varmistaa, että jokaiseen laitteeseen tulee sähköt päälle.

Mikäli ukkosen jälkeen jokin palveluistamme ei toimi, kannattaa ensimmäiseksi uudelleen käynnistää kaikki päätelaitteet (esim. modeemi, kuitupääte, IPTV-boksi, tietokone jne.). Jos tämä ei korjaa tilannetta, kannattaa päätelaitteiden toimivuus varmistaa esimerkiksi asiakaspalvelupisteessämme. Kuitupääte kannattaa kuitenkin jättää irrottamatta lisävahinkojen estämiseksi.

Mikäli edellä mainituista ohjeista huolimatta jokin palvelu on toimimaton, pyydämme ottamaan yhteyttä Häiriöilmoituksiin joko soittamalla numeroon 0800 30 304 tai sivuiltamme löytyvän vikailmoituslomakkeen kautta.

Verkon häiriöistä ja huoltokatkoista tiedotamme Häiriötiedotteet sivulla.