Tietoa laskutuksesta

Laskutustavat

Lounean laskutusvaihtoehdot ovat paperilasku, e-lasku ja suoramaksu.

Paperilasku
Lounea ei veloita kuluttaja-asiakkailta maksua paperilaskujen lähettämisestä. Yritysasiakkailta maksu paperilaskusta on 5 € (alv 0%).

E-lasku
E-lasku tulee suoraan verkkopankkiisi, jossa se on helppo hyväksyä ja maksaa. Voit tallentaa laskun, tulostaa sen tai jättää sen pankkiisi arkistoitavaksi. E-lasku voidaan maksaa tililtä myös automaattisesti eräpäivänä. E-laskun tilaat helposti oman verkkopankkisi kautta. Tilaamista varten tarvitset asiakastunnuksesi, joka löytyy esim. laskun yläreunasta.

Suoramaksu
Suoramaksu on verkkopankittoman maksajan e-lasku. Suoramaksulla maksat laskut aina automaattisesti eräpäivänä. Suoramaksu on yksinkertaisempi versio e-laskusta, joten se ei ole yhtä monipuolinen ja joustava kuin e-lasku. Suoramaksu sopii sinulle, jos et käytä verkkopankkia, etkä siten voi käyttää e-laskua.  Suoramaksu sopimus tehdään omassa pankissa. Lounea lähettää suoramaksuasiakkaille paperi-ilmoituksen eräpäivänä veloitettavasta maksusta.

Laskutusrytmi

Laskutus tapahtuu pääsääntöisesti kuukauden välein. Mikäli lasku on alle 18 euron minimilaskutusrajan, siirtyy se seuraavalle laskulle. Palvelumme laskutetaan jälkikäteen. Maksujen periminen alkaa toimituspäivästä ja päättyy sopimussuhteen päätyttyä.

Maksun viivästyessä

Maksun viivästyessä perimme viivästyskorkoa korkolain mukaisesti. Mikäli emme saa suoritusta laskuun eräpäivään mennessä, lähetämme maksukehotuksen. Maksukehotusmaksu on 5,00 euroa. Lounealla on oikeus veloittaa myös muusta perinnästä aiheutuvat kulut.

Lounealla on palveluiden yleisten sopimusehtojen mukaan oikeus sulkea liittymä tai palvelu maksamattomien laskujen takia. Maksun jälkeen liittymä avataan automaattisesti 1-3 pankkipäivän sisällä. Suljetuista palveluista peritään seuraavat avausmaksut:
•    kuluttaja-asiakkaat 20,16 euroa (sis. alv)
•    yritysasiakkaat ja KTV-liittymät 111,60 euroa (sis.alv)

Puheluerittely

Puhelinliittymästä on mahdollista tilata erittelyn liittymästä soitetuista puheluista. Erittelystä ilmenee mihin on soitettu, puhelun alkamisaika, kesto ja hinta. Puhelinsalaisuuden turvaamiseksi soitetun numeron kolme viimeistä numeroa on peitetty.

Normaalilaskulla näkyy eriteltynä lisämaksullisiin palvelunumeroihin soitetut puhelut. Erittelyn tarkkuus riippuu palvelunumeron tyypistä. Erittelyssä näytetään joko yksityiskohtainen erittely eli palveluntarjoaja ja palvelunumero kokonaisuudessaan, tai palvelutyyppikohtainen erittely, jossa näkyy käytetyn palvelunumeron luokka sekä palvelunumerosta alkuosa.

Yritysten laskutus

Verkkolasku
Mikäli yritys haluaa laskunsa sähköisesti, tulee verkkolaskusoite ilmoittaa sähköpostitse asiakaslaskutus@lounea.fi