Lounea Oy:n osavuosikatsaus Q1 / 2017

28.4.2017

”Lounean alkuvuoden myynti ennätysvauhdissa”

Lounea konsernin vuoden 2017 alku oli viime vuotiseen tilanteeseen nähden vauhdikkaampaa myynnin käynnistyessä aikaisempia vuosia tehokkaammin. Hyvästä myyntivauhdista huolimatta liittymien käyttöönottoja ei saatu tehtyä yhtä paljon kuin viime vuonna, joten alkuvuoden tulos on viime vuotta pienempi. Sastamalan liiketoiminta on nyttemmin integroitunut täysin Louneaan, ja Jimm’s PC-Storen kaupankäynti oli aikaisemmasta tuttua. Satunnaisesta välitysmyynnistä puhdistettu liikevaihto jatkoi kasvuaan entiseen malliin. Onkin syytä edelleen odottaa, että koko vuoden tuloksemme on vähintään viime vuoden luokkaa.

Lounea päätti vuonna 2016 lähteä mukaan salolaiseen konsortioon, joka osti Microsoftilta entisen Nokian kampusalueen, jota nyttemmin nimitetään Salon IOT Parkiksi. Näimme, että Salo tarvitsee nyt tukea elinvoimansa rakentamiseen ja tämä tuntui tuolloin hyvältä vaihtoehdolta. Nyt, kun kiinteistö on saanut toimia paikallisessa ohjauksessa muutamia viikkoja, on tunnelma asiasta vieläkin parempi. Alku on ollut hyvä ja kiinnostusta on riittänyt. Huomioitakoon kuitenkin, että kova työ on vielä edessä ennen kuin tavoite kansainvälisestä tiedekeskuksesta on saatu aikaan.

Tämän tyyppistä toimintaa kaivataankin, koska tulevaisuuden kaupungit tulevat olemaan älykaupunkeja, joissa kaupunki toimii asukkaidensa ja käyttäjiensä puolesta monella tavalla. Se kertoo autoilijoille vapaista parkkiruuduista, ohjaa liikennevirtoja, pitää kaupungin valaistuna siellä missä tarvetta on, pitää kaupungin entistä turvallisempana, kertoo tapahtumista jne. Lounea haluaa olla tukemassa tämän tyyppisen liiketoiminnan syntymistä siksikin, että tulevaisuuden älykaupungit tarvitsevat tietoliikenteeltä paljon enemmän kuin mitä tällä hetkellä on mahdollista. Valokuituverkkoja tarvitaan entistä enemmän!

Louneat omat investoinnit valokuituverkkoihin ovat siis oikea liike Lounean tyyppiselle paikalliselle toimijalle. Investoinnit ovat pitkäikäisiä ja vaativat ennakoitavuutta ympäristöltä, jotta riskit ovat kohtuullisia. Tämän takia onkin erittäin hyvä, että Viestintävirasto on antanut uudet HMV-päätösluonnokset, joissa sääntely olisi Lounean osalta kevenemässä. Päätöksiä on todennäköisesti odotettavissa kesän aikana. Tämä tarkoittaisi Lounean osalta sitä, että enimmäishintaa ei Lounean osalta enää asetettaisi ja investointien riski tulevaisuutta ajatellen olisi olennaisesti pienempi.

Lounea juhlii tänä vuonna 130 vuotista taivaltaan. Olemme olleet pitkäaikainen toimija ja investoija alueellamme. Haluankin muistuttaa omistajiamme tulevasta yhtiökokouksestamme, jossa omistajien on jälleen kerran mahdollista päättää oman yhtiönne tulevaisuudesta. Tervetuloa mukaan.

Veli-Matti Viitanen
toimitusjohtaja

 

Lue osavuosikatsaus kokonaisuudessaan tästä

tagit: yleinen