Pimeneekö telkkarisi 17.5.?

15.5.2017

Keskiviikkona 17.5.2017 antenni TV-verkon lähetyksissä tapahtuu kaksi merkittävää muutosta:

  • Toimilupamuutosten vuoksi osa TV-kanavista vaihtaa lähetystaajuutta.
  • Sopimusmuutosten vuoksi antenniverkon maksu-TV kanavat vaihtavat verkkoa ja lähetystekniikkaa.

JOS ASUT KAAPELITALOSSA

Sinun ei tarvitse tehdä mitään, kaikki jatkuu ennallaan. Hyvä kuvanlaatu ja laaja kanavatarjonta ovat aina olleet kaapeli-TV:n valtteja.

JOS ASUT ANTENNITALOSSA

Ensimmäinen muutos vaikuttaa lähes kaikkiin antenni TV:n katsojiin, myös ilmaiskanavien osalta. Muutos vaatii uuden kanavahaun 17.5.2017 aamulla. Jotkin uusimmista TV- ja digiboksimalleista hakevat kanavat uudestaan automaattisesti, mutta iso osa katsojista joutuu tekemään kanavahaun itse. Laitteen valikoista (MENU-näppäin tuo useimmiten nämä näkyville) löytyy ”asennus” tai ”kanavahaku”-vaihtoehto.  Jos kanavia ei haeta uudestaan, saattaa osa ilmaiskanavistakin hävitä, esim. Sub, Nelonen tai MTV3.

Toinen muutos vaikuttaa katsojiin, jotka ovat tilanneet maksullisia kanavapaketteja. Kanavien hakemisen lisäksi pitää varmistaa, että TV tai digiboksi tukee nyt käyttöön tulevaa uudempaa DVB-T2 tekniikkaa. Tuki T2-tekniikkaan tuli joihinkin laitemalleihin n. vuoden 2010 jälkeen, mutta myynnissä on ollut vielä viime vuosinakin laitteita jotka eivät sitä tue. Tarkista sivustolta http://www.testatutlaitteet.fi tukevatko laitteesi T2-tekniikkaa ja saatko niissä teräväpiirtokuvan (HD) näkymään antenniverkossa.  HD-kanavien katsominen edellyttää lisäksi, että laitteesi, joko CI+-kortinlukija tai digiboksi, pitää linkittää käyttämääsi TV-korttiin. Tässä auttavat mm. maksu-TV operaattorisi ohjeet. Myös antenniin on syytä luoda silmäys, joillakin alueilla tarvitset VHF-alueen TV-antennin maksukanavien seuraamiseen.

MUUT VAIHTOEHDOT

Muutos on tietysti myös luontainen paikka miettiä muita vaihtoehtoja: Mitä jos en enää tarvitsisikaan antennia?

Nykyään on mahdollista seurata monia TV-ohjelmia suoraan netin kautta, esim. Youtube , Netflix, HBO –palvelut tarjoavat paljon katsottavaa. Kotimaisten TV-kanavien sisältöjä on saatavilla eri kanavayhtiöiden palveluissa, esim. YLE:n, Sanoman tai MTV:n sivustoilla.

Näppärä ja edullinen vaihtoehto on myös Watson-palvelu, joka tuo TV:n ja viihteen kätevästi niin kotiin kuin mukana kulkeviin älylaitteisiin. Voit katsoa TV-ohjelmia aivan kuten nykyäänkin, ja myös tallentaa niitä palvelun ”pilveen” myöhempää katsomista varten: katsot ohjelmat silloin kun sinulla on aikaa, ja siellä missä se sinulle sopii. Ilmaisten TV-kanavien lisäksi palvelusta löytyvät suomalaisten suosituimmat kanavapaketit, et missaa Formuloita tai lätkää. Kätevänä lisänä palvelussa on myös Makuunin leffavuokraamo, josta voit vuokrata  uutuuselokuvat helposti ja vaivattomasti suoraa kotisohvaltasi.

Perttu Paloheimo
Tuotepäällikkö
@PerttuPaloheimo

tagit: Watson