Lounean kummipossu Sulo on valloittava persoona

6.11.2016

Eläinsuojelukeskus Tuulispää, sinne kävi matka syksyisenä perjantaiaamuna. Tuulispää on Lounean kummipossu Sulon koti. Tuulispää on koti myös monelle muullekin eläimelle, jotka ovat eri syistä tarvinneet loppuelämän kotia. Tuulispää on eläinten vanhain- ja turvakoti, jossa asustelee pääosin maatila- ja tuotantoeläimiä kuten esim. vuohia, sikoja, hevosia, lehmiä ja kanoja.

Kummipossumme Sulo on minipossu, joka asui aiemmin perhekodissa, jossa yksi perhekodin asukkaista hoiti Suloa. Kun asukas muutti pysyvästi sairaalaan, jäi Sulo ilman hoitajaa ja muutti Tuulispäähän.


Kuva lainattu Tuulispään nettisivuilta

Kun tulin Tuulispään pihalle, vastassa oli paikan emäntä Piia Anttonen. Annoin Pialle tuliaisiksi tuomani melonin ja banaanit, ne kun ovat Sulon suurta herkkua. Otimme mukaan yhden banaanin Sulolle heti vietäväksi.

Vielä ei ollut aamuruokinta tehty, joten pihalla tepastelevat vuohet näyttivät kiinnostuneilta tuliaisiani kohtaan. Piia piilotti banaanin taskuunsa, jotta ainakin näköyhteys herkkuihin olisi poistettu.

Menimme ensimmäisenä sika-aitaukseen, jossa vastaan ryntäsi iso emakko Saara, villikarju Oskari sekä Sulo-possu. Täytyy kyllä myöntää, että tilanne oli minulle hieman pelottava, sillä Saara ja Osku olivat isoja sikoja, ja tuoksuimme varmasti banaanilta metrien päähän. En ole koskaan aiemmin kohdannut sikaa livenä, muita kotieläimiä kyllä. Piia ohjasi muut, paitsi Sulon sisäpihan puolelle, jotta saimme viettää hetken aikaa Sulon kanssa.

Sulo söi hyvällä ruokahalulla antamani banaanin ja sen jälkeen seurasi meitä tiiviisti, kun kiertelimme Tuulispään piha-aluetta.

Piia kertoi, että villisika Osku on Sulon paras kaveri ja pitää Sulosta huolta, kun sikadaamit Siiri ja Saara härnäävät sitä. Osku on kuulemma kunnioitettavasta ulkonäöstään huolimatta melkoisen herttainen ja kiltti otus.

Seuraavalla kerralla kerron lisää Sulosta ja muista Tuulispään asukeista. Jos Tuulispään toiminta kiinnostaa, kurkkaahan Tuulispään nettisivuille.

Susanna Terkola
markkinointisuunnittelija
@Suskit

tagit: Lounea